Una iniciativa consolidada a l’ecosistema

Biocat va co-organitzar a l’octubre del 2017 la tercera edició de Health & Bio Team Datingl’única trobada de cites ràpides (speed-dating) del sector, impulsada  per BStartup de Banc Sabadell amb la col·laboració de Biocat i CataloniaBio & HealthTech. La iniciativa té com a objectiu posar en contacte projectes científics amb emprenedors, mentors i experts en desenvolupament de negoci que els ajudin a d’aixecar inversió i apropar la seva ciència al mercat. Durant quatre hores, es van organitzar més de 160 reunions.

Des de la seva primera edició, Health & Bio Team Dating ha acollit més de 500 reunions en les quals han participat uns 180 científics i professionals de la gestió. El 85% dels participants a les anteriors edicions de Health & Bio Team Dating han trobat contactes estratègics i nous negocis gràcies a la iniciativa i alguns equips han tancat col·laboracions estables: és el cas de Leukos BiotechDNA Nutricoach.

Iniciatives com Health & Bio Team Dating agilitzen la transferència tecnològica que necessita l’ecosistema de salut a Catalunya per ser més innovador i competitiu. 

Exemple de cas d’èxit del 2017

Mariano Vázquez, cofundador d’Elem Biotech, va assistir a la tercera edició de Health & Bio Team Dating, el 2017. En aquell moment Vázquez encara estava desenvolupant la idea de negoci, sorgida de la seva recerca al Barcelona Supercomputing Center – Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS). Tenia un primer prototip de pla de negoci, però buscava un mentor que aportés una visió business al seu perfil científic i també seed capital. Durant el Health & Bio Team Dating de 2017 es va reunir amb Genesis Biomed i va captar l’atenció del seu fundador, Josep Lluís Falcó, que s’ha incorporat a Elem Biotech projecte com a mentor i inversor.

Gràcies a aquesta trobada, Genesis Biomed ha estat el primer inversor de la spinoff, que s’ha constituït formalment a l’estiu de 2018 amb l’entrada de nous inversors. L’empresa preveu contractar personal a finals de 2018 i enllestir el prototip i tancar una ronda sèrie A abans de l’estiu de 2019.

 

III Health & Bio Team Dating de BStartup- BANCO SABADELL