Lessons Learned: Compartint experiències per a impulsar la competitivitat

BiocatCataloniaBio & HealthTech van llançar al 2014 les jornades Lessons Learned: Compartint experiències per a impulsar la competitivitat. L’objectiu és propiciar l’intercanvi d’experiències i el networking entre professionals de les empreses de l’àmbit de les ciències de la vida i de la salut.

Durant 2017 es van celebrar 4 jornades a les quals van assistir prop de 160 professionals del sector. Els ponents van compartir els seus coneixements, experiències i punts de vista sobre temàtiques clau per al desenvolupament de les empreses del sector.

Durant 2017 es van celebrar les següents sessions en el marc de la iniciativa “Lessons Learned”:

SME Instrument (21 de febrer): L’objectiu d’aquesta trobada va ser formar als assistents, amb un enfoc pràctic, sobre el programa SME Instrument de la Comissió Europea, que permet presentar projectes d'innovació amb alt potencial per al creixement, desenvolupament i internacionalització de les pimes. Hi van participar representants d’ACCIÓ, Inbiomotion, Zeclinics i Sense4care.

Internacionalització (5 d’abril): Els màxims executius de les empreses Manremyc, Ability Pharmaceuticals, InKemia i Spiral Therapeutics van explicar la importància de preparar una bona estratègia d’internacionalització i avaluar el potencial d’internacionalització donant a conèixer, amb un enfoc pràctic, com planificar l'accés a nous mercats.

Transferència de tecnologia (31 de maig): Transferència de tecnologia i de coneixement des d’un centre públic fins a una empresa, col·laboracions publico-privades programes innovadors que pretenen valoritzar tecnologies que estan als centres acadèmics, van ser els temes de debat d’aquesta jornada amb ponents d’Eurecat, Caixa Capital Risc, Fundación Botín i Esteve.

Convergència entre farma i tecmed (29 de novembre): Hi van explicar la seva experiència empreses que estan basant la seva estratègia en la convergència entre el món biofarmacèutic i el dels dispositius mèdics: Devicare, Avinent, Ascidea i Alcura

Més d'un centenar de persones van participar en les "Lessons Learned" durant el 2017

Els assistents van poder conèixer temàtiques clau per al desenvolupament de les empreses del sector

 Les jornades són un fòrum de coneixement i networking