Un agent estratègic per a l'impuls de la BioRegió

Biocat és l'organització que impulsa la BioRegió de Catalunya -l'ecosistema de la salut i les ciències de la vida a Catalunya- i treballa per transformar la ciència i la tecnologia en creixement econòmic regional i en impacte social.

Biocat va néixer el 2006 sota l’impuls de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, per oferir un pla estratègic comú per a les biociències catalanes com a base de la nova economia basada en el coneixement i la innovació. Biocat aplega en els seus òrgans de govern representants de tots els estaments que configuren la BioRegió de Catalunya: empreses (biotecnològiques, farmacèutiques, tecnologies mèdiques i de serveis), administració, universitats, hospitals, centres i instituts de recerca, parcs científics i entitats de suport al sector.

Biocat centra la seva estratègia en diferents punts clau:

  • Sensibilització i promoció de l'ecosistema, creant eines i estratègies per a millorar el coneixement del sector sanitari català i incrementar la seva projecció tant a nivell nacional com internacional, amb l'objectiu de posicionar a la BioRegió com a referent internacional.
  • Brindar capacitació innovadora i desenvolupar talent, dissenyant i executant programes i iniciatives per millorar el talent i l'emprenedoria, considerats factors essencials per al creixement del sector.
  • Accelerar la transferència de tecnologia i el creixement empresarial donant suport i duent a terme activitats per augmentar el valor del sector, posant especial èmfasi en el valor afegit de la recerca, el coneixement i la transferència de tecnologia, la internacionalització i l'accés al capital.

Biocat té experiència en l'acceleració de projectes de salut i desenvolupament de talent des de 2008. En 10 anys, Biocat ha invertit més d’11M € en 300 programes als quals han assistit més de 2.300 persones, i ha accelerat amb èxit 96 projectes de ciències de la vida que han generat 300 nous llocs de treball.