BIO-Europe Spring torna a Barcelona amb rècord de participació catalana

BIO-Europe Spring (BES), l’edició de primavera del congrés de partnering més important que es fa a Europa de la indústria biotecnològica i farmacèutica, va tornar per tercer cop a Barcelona el 2017 després de l’èxit de les edicions celebrades el 2010 i 2013.

Biocat i ACCIÓ van liderar el Comitè Amfitrió de la fira, organitzada per EBD Group. A banda de col·laborar en l’organització de BIO-Europe Spring Barcelona, Biocat va facilitar la participació d’empreses catalanes, negociant condicions econòmiques favorables i avantatges competitius per a la seva presència. Com a resultat, prop de 200 delegats de més de 100 empreses i entitats de la BioRegió hi van participar (el 71,8% del total d'empreses de l’estat espanyol), duplicant així la representació catalana de l’anterior edició.

La fira va comptar amb un total de 65 expositors, dels quals 11 eren empreses i entitats catalanes: Almirall, BCN Peptides, Esteve, Ferrer, Gebro Pharma, GP Pharm, Laboratorios Rubió, Mind the Byte, Oryzon Genomics, Zeclinics i Biocat, que va coordinar un estand de 56 m2 propi per promocionar la BioRegió de Catalunya així com organitzar 3 sessions del programa de la fira. A més, 8 empreses hi van fer una presentació de la seva companyia: Almirall, Chemotargets, Esteve, Gebro Pharma, Laboratorios Rubió, Minoryx Therapeutics, Oryzon GenomicsSolti.

La fira va ajudar a reafirmar la posició estratègica de Catalunya i Barcelona com a centre de negocis internacional capdavanter en ciències de la vida i de la salut, portant a la ciutat més de 2.500 professionals d’un total de 1.450 empreses d'arreu del món que hi van mantenir unes 15.070 reunions de partnering, un 20% més que en l’edició de 2016, celebrada a Estocolm.

Visibilitat internacional per a la BioRegió

Les empreses catalanes participants van aprofitar el congrés per establir contactes internacionals i van valorar molt positivament que BIO-Europe Spring es celebrés a Barcelona, estalviant així costos en el viatge i guanyant visibilitat tant a l’espai expositiu com al programa.

En aquest sentit, durant la BIO-Europe Spring, Biocat i ACCIÓ van organitzar diverses activitats com a membres del Comitè Amfitrió local, com ara recepcions i altres activitats de networking. Entre d’altres iniciatives, Biocat va coordinar el workshop Regenerative Medicines and their impact on Healthcare: from lab to market, on representants de diverses regions internacionals (Canadà, UK, Japó, Cataluya) van discutir com aconseguir que els avenços científics en medicina regenerativa surtin del laboratori per arribar als pacients. En el marc del consorci bioXclusters plus, Biocat va dissenyar i coordinar Transatlantic cooperation in Precision Medicine, sessió de diàleg per comparar entorns de negoci per al desenvolupament i la internacionalització de la medicina personalitzada i precisió entre Canadà i Europa; la sessió va comptar amb l’exemple de Mosaic Biomedicals, spinoff del VHIO, i amb un espai de networking. A més, Biocat va col·laborar i assistir a l’UK Networking Breakfast, esmorzar de networking organitzat per l’UK Department for International Trade; o l’Scandinavian and Catalan bridges on Biopharma, esmorzar liderat per l'ambaixador de Dinamarca a Espanya i Mind the Byte per enfortir els ponts entre el sector biofarmacèutic escandinau i català.

Les startups catalanes emergents també van poder aprofitar aquesta visibilitat: de fet la Start-up Slam Barcelona i la HealthTech Start-up Competition, les dues competicions d’startups organitzades en el marc del congrés amb col·laboració de Biocat, van premiar quatre empreses locals: Peptomyc, Transplant Biomedicals, Mowoot i Braingaze, amb el patrocini de JNJ, RCD i Alta Life Sciences.

Panoràmica general de la fira Bio-Europe Spring 2017, celebrada a Barcelona

Stand de la BioRegió de Catalunya a BIO-Europe Spring 2017

Detall del stand de la BioRegió a BIO-Europe Spring 2017

Guanyadors de la HealthTech Start-up Competition organitzada per Biocat en el marc de BIO-Europe Spring 2017